CV & JOBB

You miss 100% of the shots you don´t take.

- Michael Scott

Jobb vid sidan


Många väljer att skaffa ett jobb vid sidan av studierna och det är någonting som vi på Framtidshjälpen rekommenderar att man börjar med så tidigt det går under din tid på gymnasiet. Att ha ett extra jobb där du tjänar några extra tusenlappar i månaden utöver de CSN bidrag du får ger dig möjlighet till att spara mer pengar inför framtiden men det viktigaste tycker vi är att du nu på riktigt får ansvara över pengar och bilda ditt köpbeteende.

Ingen tidigare erfarenhet


För de flesta är ett jobb vid sidan av studierna det första steget in i arbetslivet och nästan alla saknar tidigare arbetslivserfarenheter av självklara skäl. Däremot är de viktigt att veta att de flesta av tjänsterna du söker kräver inte någon tidigare erfarenhet och arbetsgivarna är fullt medveten om att tjänsten är den första för många. Arbetsgivaren är mer intresserad av att se din vilja och motivation. Någon som kommer 10 minuter sen till arbetsintervjun lär inte få jobbet tillskillnad från någon som är där 10 minuter innan och visar att den personen taggad på utvecklingsmöjligheterna som kommer med tjänsten.

Ditt namn påverkar chansen till jobb


Vilket namn du har påverkar dina chanser att få jobb även idag. Självklart har det blivit bättre med åren men det är fortfarande en bra bit kvar. Trots att det är svårare för personer med utländskt namn att få ett jobb är det inte omöjligt. Du kommer behöva kämpa lite hårdare, söka fler tjänster men ge inte upp! Vår verksamhetschef Koush skickade in flera tiotals jobbansökan när Mall of Scandinavia skulle öppnas. Bara ett företag hörde av sig, nämligen Adidas där han efter intervjun fick tjänsten.